Voor slechts € 7,95 staat uw kantoorruimte ook op deze website DIRECT PLAATSEN
FAQ Contact

Kantoorruimte huren in Groningen voor € 505,00

REAGEREN

Op een ideale locatie in het centrum van de stad Groningen is het monumentale “Van Elmpthuis” gelegen. Dit bedrijfsverzamelgebouw is ideale werkomgeving voor kleine tot middelgrote ondernemers die een representatieve en sfeervolle werkomgeving zoeken. Door de verscheidenheid aan bedrijven bruist je werkomgeving elke dag. Bovendien is er op de begane grond het Launch Café gelegen, een ontmoetingsplek voor ondernemers en hun klanten.

Gebouw
In opdracht van de Friesch-Groningsche Hypotheekbank ontwierp de Groninger architect A.Th. van Elmpt een bankgebouw in Art-Deco stijl dat in 1928 op de hoek van de Herestraat en de Herebinnesingel werd gerealiseerd. Het omvangrijke gebouw is opgetrokken uit een rechthoekige plattegrond van 17 bij 52 meter en telt twee bouwlagen. Het pand is rijk gedecoreerd met o.a. beelden van stadsbeeldhouder Willem Valk. Verder doen de diverse metselverbanden van donkerbruine baksteen recht aan de kenmerkende geometrische motieven van Art Deco. De hoofdingang en de gevel aan de zijde van de Herestraat zijn versierd met abstracte decoraties. Mercurius, de Romeinse god van de handel, markeert de zijingang.

In de loop der tijd heeft het pand verschillende bewoners gekend. Na de Friesch-Groningsche Hypotheekbank (FGH) is de Kamer van Koophandel hier gevestigd. Daarna is het pand bewoond door zowel de Gemeente Politie (gehuisvest in het deel aan de Herebinnensingel) als de SNS Bank met de ingang aan de Herestraat. In 2000 is het gebouw in samenspraak met de toenmalige gebruiker volledig gerevitaliseerd, waardoor het pand een hoogwaardige inrichting heeft gekregen, waarbij oude elementen in ere zijn hersteld.

Beschikbaar verhuurbaar vloeroppervlakte
Het gebouw is circa 2.000 m² groot. Op dit momen zijn er nog enkele units beschikbaar. 

Begane grond
De begane grond wordt gehuurd door het Launch Café, waar startende ondernemers werkplekken en vergaderruimten kunnen huren vanaf één uur per dag. Kantoorgebruikers van de bovengelegen verdiepingen kunnen tegen een geringe vergoeding de faciliteiten gebruiken die op de begane grond voorhanden zijn, zoals het gebruik van internet, postvakken en vergaderruimten.

Eerste en tweede verdieping
Op de eerste en tweede verdieping in het Van Elmpthuis hebben zich diverse ondernemers gevestigd. Op deze verdiepingen kunt u kantoorunits huren, waarbij de ruimten variëren in afmeting van circa 16 m2 tot 80 m2. De ruimten zijn volledig gestoffeerd, voorzien van verlichting en data- en stroompunten. Het is ook mogelijk de ruimten gemeubileerd te huren.

Ligging en bereikbaarheid
Bereikbaarheid per openbaar vervoer
Centraal Station van Groningen op loopafstand! Meerdere busstations binnen een straal van 50 meter.

Bereikbaarheid per auto
Het gebouw ligt op een A1-locatie aan de Herestraat, dé winkelstraat van Groningen. De bereikbaarheid met de auto is desondanks zeer goed. De op- en afritten van de A7 en A28 liggen op slechts enkele autominuten afstand.

Het is mogelijk parkeerplaatsen, gelegen direct achter het gebouw, te huren. Ook zijn er verschillende openbare parkeergarages in de directe omgeving.

 

Adresgegevens

Herestraat
9711LM Groningen

Bel ons

085 2732 334

Kenmerken van de kantoorruimte

Vergaderruimte:
Receptiefunctie:
Internettoegang:
Pantry:
Openbaar vervoer:
Gemeubileerd / gestoffeerd:Gestoffeerd
Parkeergelegenheid:Openbaar
Minimale huurtermijn: N.o.t.k.

Stel uw vraag aan de verhuurder

Wilt u bezichtigen of heeft u een vraag? Reageren is vrijblijvend en kosteloos.

Naam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

Uw bericht:

Development: W3Company | Algemene voorwaarden | Disclaimer